tiistai 8. helmikuuta 2011

Operaatio kauniit kontaktit

Lisätään "sitten seuraavan koiran kanssa" -listaan kohta
  • Kontaktit otetaan kisoissakin loppuun asti
Kassun ja Santerin jälkeen opin kyllä sen, että kontaktit täytyy opettaa alusta asti kunnolla, vaan en sitä, että ne vaatia kisoissa samalla lailla kuin treeneissäkin. Minä vielä typeränä kannustin Paistia jatkamaan nopeammin kontakteilta, vaikka koira olisi halunnut ottaa kontaktit kunnolla, niin kuin on opetettukin.

Ongelma ei ole siinä, etteikö Paisti ottaisi edelleenkin kisoissa kontakteja, vaan se, että ne otetaan niin kuin hätäinen ohjaaja meni ikään kuin vahingossa opettamaan. Eli ei pysähdytä, vaan loikataan kymmenisen senttiä ennen maahan osumista.

Me ollaan oltu kisatauolla syyskuusta asti ja koitettu unohtaa väärä tapa suorittaa kontaktit. Treeneissä vaadin oikeaa suoritustapaa ja palkkaan siitä. Ollaan käyty myös Kanavan koirakillan epävirallisissa kisoissa aina silloin tällöin kokeilemassa, miltä ne kontaktit näyttää. Joka kerta, kun kontaktit otettiin epävirallisissa huonosti, kontaktieste otettiin uudestaan ja pysähdyttiin kunnolla. Eilen 7.2. käytiin taas testaamassa kontaktitreenien edistyy.

Ensimmäisellä radalla puomin kontakti sujui hyvin, mutta A-esteellä ei enää maltettukaan pysähtyä. Muutenkin ensimmäinen rata oli hieman haahuileva. Toinen rata sujuikin jo paremmin. Ja Paisti pysähtyi kaikille kontakteille! Tämähän tarkoittaa sitä, että vähän lisää kontaktitreeniä, ehkä muutamat epäviralliset kisat, niin Paisti on taas valmis kisakentille. Kaikki muu sujuukin niin hyvin, että kolmosiin nousu ei todennäköisesti ole mitenkään hirveän työn takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti