lauantai 5. maaliskuuta 2011

Suorastaan hämmästyttäviä oppimissuorituksia

En ole treenannut Kassun kanssa yhtään marraskuun jälkeen. Silti, silläkin uhalla, että koko homma menee pelleilyksi, otin Kassun eilen toiseksi koiraksi Lempäälän treeneihin. Santeri loukkasi oikean takajalkansa pentujen kanssa ja on nyt sairaslomalla, joten vaihtoehtoja toiseksi koiraksi ei edes olisi ollut.

Pientä koikkelehtimista oli havaittavissa, mutta suurimman osan ajasta Kassu oli kuulolla ja teki mitä pitikin, kaiken lisäksi vielä melko pienin kaarroksin. Suurin ylpeydenaihe oli kuitenkin kontaktit, Kassu otti ne kaikki niin kuin oli opetettukin. Jopa ylösmenojen pysähtymiset, joita ei ehditty treenaamaan muuta kuin yksittäisenä esteenä ennen treenitaukoa. Syksyllä pysähtyminen ei ollut varma edes ilman muita esteitä, nyt Kassu näytti siltä, että ylösmenokontaktit on kuulunut ottaa näin aina. Tauko teki siis taas tehtävänsä Kassun kanssa, eilinen todisti mulle sen, että saatan uskaltaa jopa kisaamaan ennen syksyä.

Kassu ja Paisti menivät molemmat hyvin, mutta itse saan kyllä suuria moitteita. Tein molemmilla koirilla samat virheet samoissa kohdissa, ja vielä moneen kertaan. Vasta viimeisellä kerralla onnistuin radan vaikeimmassa kohdassa ensiyrittämältä.

Tänään aloitin vihdoinkin kouluttamaan seitsemänkuista japsinpentua, Vattua, jolle on tähän mennessä opetettu luoksetulo ja erittäin hatara istuminen ja maahanmeno. Koiran mielentila ei oikein ollut istumisen opettamiseen sopiva, joten aloitettiin kontaktien alastulon harjoittelu. Päätin opettaa alasmenon samalla tavoin kuin Paistillekin. Mitä tekee pieni japaninpystykorva? Alkaa jo muutaman toiston jälkeen miettiä, miten sen palkan saa. Tähän mennessä kouluttamilleni japseille tarvitsisi tehdä toistoja lähemmäs sata ennen kuin ne edes tajuavat, että palkka tulee jostain tietystä toiminnasta.

Olin henkisesti valmistautunut erittäin vaativaan koulutusoperaatioon, joka kuluttaisi hermot loppuun, mutta alkuhan sujui varsin vaivattomasti. Töitä on kuitenkin vielä tehtävä valtavasti, joten en vielä uskalla muuttaa käsitystäni japsien oppimiskyvystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti