torstai 30. joulukuuta 2010

Kassu 10 vuotta

Tänään 30.12.2010 maailman paras koira, Kassu, täyttää kymmenen vuotta.

Kassu on epäilemättä viisain ja tervepäisin koira, jonka olen koskaan nähnyt. Riistavietin kanssa on ollut vaikeuksia, samaten kovapäisyyden kanssa, mutta kun tapakasvatus saatiin taottua päähän, niin Kassu on ollut mitä loistavin koira, niin kotona kuin harrastuksissa.

Kassu on juuri sellainen koira, jossa on sitä minun kaipaamaa haastetta; agilityssä ja tokossa tehtävänämme on lähinnä ollut huvittaa yleisöä, mutta sitten kun asiat onnistuu, ne onnistuu loistavasti. Kassulta puuttuu se tietynlainen miellyttämisenhalu, mitä yleensä harrastuskoiralta vaaditaan, mutta yleensä tekemisen palo korvaa puuttuvan miellyttämiskyvyn. Muun muassa sen takia meidän tokoliikkeet eivät ole koskaan olleet mitenkään tarkkoja, Kassu ei vaan malta; pitäisi päästä heti tekemään kaikkea kivaa.

Ainoa asia, mistä huomaa kertyneet ikävuodet, on hieman harmaantunut naama. Mitkään vaivat eivät paina askelta ja kaikki hypyt ja loikat sujuvat yhtä hyvin kuin pentunakin, on kuin Kassu ei edes huomaisi hyppäävänsä esteiden ylitse.

Toivottavasti meillä on edessä vielä lukuisia yhteisiä vuosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti