tiistai 28. joulukuuta 2010

Tavoitteita vuodelle 2011

Joulu on ohi ja uusi vuosi vielä edessä päin. Juuri sopiva aika kirjoittaa ylös tavoitteita vuodelle 2011.

Santeri: Keräsin tässä tuloksia agilitykiertopalkintoja varten ja tajusin, että me ei saatu edes kymmentä tulosta kokoon. Ja kuitenkin kisoja kierrettiin ihan kiitettävä määrä. Santeri alkaa olla jo vanhan herran iässä, huhtikuussa aloitetaan kaksinumeroiset luvut, joten kisakaudet alkaa olla vähissä. Pyrinkin saamaan kokoon enemmän tuloksia ja vähemmän hylkyjä. Ne puuttuvat sertit AVAutumiseen olisi myös kiva saada, mutta se ei ole pääasia.

Kassu: Toinen vanha herra onkin jo harrastusmielessä enemmän puoli jalkaa haudassa kuin Santeri. Kaikki tavoitteet, mitä olisin ikinä voinut asettaa Kassulle, on ylitetty reilusti. Me ollaan päästy kisaamaan niin tokossa kuin agilityssäkin, molemmissa jopa ylempiin luokkiin asti. Eihän se avoin luokka tokossa tai kakkosluokka agissa nyt niin hirveän suurta kaikille ole, mutta Kassulle kyllä. Lähtötilanne oli kuitenkin se, että Kassua ei pystynyt pitämään hetkeäkään irti. Nyt Kassu kulkee lähes aina irti, eikä tarvitse pelätä, että se karkaisi.

Voitaisiin käydä katsomassa vielä parit tokokokeet, mutta luulen että meidän tokoilut jää nyt satunnaisiin treeneihin. Kassu kyllä tykkää tehdä töitä, mutta omalla, ei niin tarkalla tavallaan. Me ei tulla saamaan liikkeitä hiotuksi niin tarkoiksi ja täsmälliseksi kuin ylemmissä luokissa vaaditaan. Mutta me siis tokoillaan omaksi iloksi.

Agilityssä käydään vielä kisaamassa kerran tai pari. Tärkeintä on saada kontaktitreenit valmiiksi ja suoritus varmaksi.


Paisti: Paisti kisaa ensi syksyn japsimestaruuksissa kolmosissa. Siinä on se suurin tavoite. Sitten kun ensin noustaan sinne ylimpään luokkaan, me aletaan keräämään nollia vuoden 2012 SM-kisoihin.

Kun Paisti oli pentu, ajattelin että en kyllä jaksa opettaa näin pienelle koiralle tokoa. Kaksi ja puoli vuotta pysyinkin päätöksessäni. Nyt kuitenkin olen tylsinä iltoina Asikkalassa alkanut opettaa Paistille tokoliikkeitä. Ollaan treenattu kaukokäskyjä ja perusasentoa. Paisti tietääkin joten kuten, mitä "sivu" tarkoittaa, mutta hiomista se vielä tarvitsee. En kuitenkaan uskalla ottaa vielä tavoitteeksi kisavalmiutta, joten sanotaan vaikka, että tokossa me treenataan alokasluokan liikkeet noin suurinpiirtein valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti