tiistai 5. heinäkuuta 2011

Jyväskylä-kirous on murrettu

Olin ilmoittanut Kassun ja Paistin Mikkeliin agikisoihin, mutta lauantaina oli niin kovin kuuma, joten Kassu ei kisannut. Sunnuntaina lähdimme hieman viileämmässä säässä kokeilemaan Paistin kanssa onneamme Minna Räsäsen radoille.

Ensimmäisenä oli hyppyrata, jolle Paisti lähti aika mahtavalla vauhdilla. Kepeillä numerolappu meinasi kiinnostaa, Paisti koitti korjata mokansa, muttei pystynyt enää taipumaan keppien ensimmäiseen väliin. Keppien vieressä oli samansuuntaisesti putki, joka suoritettiin samasta suunnasta kuin kepit, toisin sanoen koira piti kuljettaa putken ja keppien välistä. Olin niin kovin hidas, etten ehtinyt toteuttamaan suunnitelmaani, joten Paisti kielsi putkella, tosin tästä kiellosta tuomari ei nostanut kättään. Radalta tuloksena 5, aika 39,90 : -2,10. Sijoitus taisi olla yhdeksäs.

Toiselle radalle lähdin huomattavasti uneliaampana, omaa vuoroani odotellessa en syystä tuntemattomasta keskittynyt lainkaan rataan, tunnelma kehässä olikin sen mukainen. Viimeiset esteet käskytin lauseella: "hahah, ei vitsi mitä ohjausta taas." Kaikenlaisesta sähläyksestä ja läheltäpiti-tilanteista huolimatta selvittiin radalta virheittä ja jopa alle ihanneajan. Kiitos Paisti, kun korjaat mun mokat.Tulos -0,78 sijoitus 2 kaiken lisäksi radalta myös serti!! Nyt siis valioitumisesta puuttuu enää yksi serti, joka saadaan ottaa vastaan 9.5.2012 Hyppysertejä saadaan vielä metsästää, jostain syystä me ei Paistin kanssa onnistuta noilla hyppiksillä.

Viimeiselle radalle koitin hieman tsempata, mutta leveälle jäänyt käsi heitti Paistin väärälle esteelle jo muutaman esteen jälkeen. Loppuradalla juostiin kovaa, ja suoritettiin sama väärä este, kuin jo aiemmin, uudelleen paikassa jossa sitä ei kuulunut suorittaa. Tämän takia A:n käskytyksenä toimi perinteisen "alas"-käskyn sijaan "Aijaa, sä menit taas sinne, hieno poika".

Olen tyytyväinen kaikkiin ratoihin, kaikkein surkein oli oikeastaan tuo nollarata. Tein erittäin typeriä ohjausvirheitä viimeisellä radalla, mutta en silti jäänyt naureskelemaan, vaan koitin suorittaa radan tehokkaasti ja vauhdilla loppuun. Tuli myös todistettua, että kyllä niitä nollia saa muualtakin kuin Jyväskylästä.

Seuraaviksi kisoiksi olen suunnitellut 30.7. Orivettä. Ajattelin, että Kassu saisi jäädä kotiin ja kolmosluokan konkarit pääsevät kokeilemaan onneaan. Paisti kolmelle radalle ja Santeri kahdelle. Katsellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti