maanantai 9. huhtikuuta 2012

Ruovesi RN 9.4.2012

Tänään näyteltiin Paistin ja Vatun kanssa. Aamulla satoi lunta ja iltapäiväksi oli luvattu vettä, mutta päivä meni varsin aurinkoisissa merkeissä. Tuomarina tänään toimi Esko Nummijärvi.

Paisti oli Paisti, kehässä ei enää jännittänyt yhtään niin paljon kuin aiemmissa näyttelyissä. Karvat eivät olleet vielä karanneet, joten Paisti oli kohtuullisessa turkissa.

"n. 35 cm. Rotutyyppi erittäin hyvä, mittasuhteet oikeat, kevyt narttumainen uros, lyhyt kaula, selkä hyvä, pieni häntä, joka lähtee hyvin. Hyväasentoiset raajat, hyvä karvapeite, voisi liikkua pidemmällä askeleella. Esitetään hyvin." AVO H

Tällä kertaa suurimpana virheenä oli narttumaisuus. Tuomari luennoikin yleisölle, että pää olisi kovin hyvä nartulle. Askeleet - olisin ehkä saanut liikettä pidemmäksi menemällä nopeampaa, mutta varoin hieman peitsaamista.

Vattu on niin luonnollinen esiintyjä. Kotonakin kun harjoiteltiin, toinen menee ensimmäisestä kerrasta alkaen siististi ja ryhdikkäästi. Viime viikolla alkaneet juoksut eivät häirinneet, ei Paistia eikä Vattua.

"Rotutyyppi erinomainen, lyhytrunkoinen. Kevyt kaunis pää, hyvä selkä, kauniisti lähtevä häntä, hyvä rintakehä, hieman korostuneet etuliikkeet. Karvapeite hyvä." NUO ERI1 SA PN2 SERT

Tämä oli minun ensimmäinen eri, ensimmäinen sa ja ensimmäinen serti. Ja Vatun ensimmäinen näyttely. Onhan se kaunis koira, hyvä karva ja nätit liikkeet. Ja hyvä luonne - ei reagoinut mitenkään siihen, että vieras karvainen mies tuli käpälöimään. Olin silti hieman hämmästynyt, kun kehän laidalta huikattiin, onnea, SA. sitten vielä serti. Ja paras narttu -kehässä meidän taakse jäi vielä yksi koira, ei oltu viimeisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti