maanantai 17. syyskuuta 2012

Paisti - paistimpi - paras

16.9.2012 kisailtiin japaninpystykorvien agirotumestaruudet Tampereella. Osallistujia oli hurja määrä, kolme. Tuomarina toimi Sari Mikkilä.

Päivä alkoi agiradalla. Paisti oli vähän vielä omissa maailmoissaan, se haukkui häkissään ja haisteli menemään, eikä oikein kuunnellut ennen rataa. Paisti myös nousi lähdöstä ja käveli muutamia askelia perääni. Pysähtyi kuitenkin ennen estettä ja sain sen vielä lähtemään radalle oikein.

Radan loppupuolella oli kohta, jossa takaakierron jälkeen koira lähetettiin umpiputkeen melko ahtaassa paikassa. Moni ohjaaja kompastui putkeen, kun koiran käännös takaakierrolla venyi pitkäksi. Otin Paistin tiukasti kiinni kierrolta, etten törmäisi putkeen. Paistin mielestä ehkä liiankin tiukasti, sillä se epäröi pienen hetken hypätäkö vai ei.

Rata oli hieno, vaikka koira olikin hieman omissa maailmoissaan. Tuloksena 0, 36,35 (-3,65) sijoitus 4. Kolmanneksi tulleelle hävittin 0,16 sekuntia, se oli se pieni epäröinti hypyllä.


Toinen rata oli hyppis. Katselin ratapiirrustusta jo ennen kuin rata oli rakennettu ja mietin, että miten muka ehdin ohjata sujuvan radan. Kuvan perusteella vaikutti takaaohjattavalta radalta. Tuomari kuitenkin muutti hieman rataa helpompaan suuntaan ja muiden suoritusten seuraaminen sai oman mielen paremmaksi.

Hieman radalla oli oma ajoitus pielessä ja isoja kaarroksia tuli paikkaan jos toiseenkin, meinasin myös suorittaa itse yhden hypyn. Virheettömästi päästiin kuitenkin maaliin asti. Aika 29,90 (-6,1) sijoitus 11. Sijoitus on aika surkea, mutta nollia tuli kuitenkin yli kaksikymmentä, ettei me hitaimpia oltu. Laajat kaaret ja huono ohjaus toivat turhan monta lisäsekuntia suoritukseen. 


Parantamisen varaa jäi edelleen, mutta tämä kisapäivä oli onnistunut. Paisti voitti jo toisen kerran peräkkäin rotumestaruuden, sekä täytti SM-kisojen tuplanollavaatimuksen. SM-nollia on nyt koossa 5/7, joten sen suhteen näyttää aika hyvältä.

1 kommentti: