tiistai 25. maaliskuuta 2014

22.3. Jämijärvi RN

Yksi asia pois listalta - Vattu on käynyt tänä vuonna näyttelyssä. Itse asiassa, hetkellisestä mielenhäiriöstä johtuen myös Paisti haki itselleen yhden näyttelytuloksen lyhyen listansa jatkoksi. Tuomarina japseilla oli tällä kertaa Leila Kärkäs.

Paistin arvostelu:
" Hyvät mittasuhteet omaava uros, jolla oikealinjainen pää. Hyvät tummat silmät, kirsupigmentti voisi olla parempi (toim. huom. Tällä hetkellä harmaanruskea). Hyvä kaula ja ylälinja. Hännän tulisi kääntyä tiiviimmin selälle. Tasapainoisesti kulmautunut, hyvä luusto. Kapea rintakehä ja eturinta. Liikkuu hyvin. Hyvä karvanlaatu, iloinen reipas käytös." AVO EH

Paisti ei juuri viitsinyt esiintyä, seisoskeli jalat harallaan ja häntä alhaalla, jos nyt ylipäätään viitsi olla paikallaan. Liikkui sentään nätisti. Ehkä näistä juhlista ei jäänyt käteen muuta, kuin se toteamus, ettei Paistin enää tarvitse näyttelyihin lähteä. Epäilen suuresti, että viitsisin opettaa esiintymistä.

Vatun arvostelu:
" Hyvät mittasuhteet omaava narttu, jolla oikealinjainen pää. Hyvät tummat silmät ja hyvä pigmentti. Hyvä asentoiset korvat, hyvä kaula ja ylälinja. Häntä saisi kääntyä paremmin selälle. Hyvä raajarakenne ja sopiva luusto. Sopiva rintakehä, eturinta puutteellinen. Liikkuu hyvin. Peitinkarva laadultaan hyvä, pohjavilla puutteellinen. Värin tulisi olla puhtaan valkoinen, keksinvärisiä laikkuja. Miellyttävä käytös." AVO EH

Huomaatteko arvosteluissa yhtäläisyyksiä? Voisikohan nämä koirat olla sukua toisilleen. Pöydällä olo jännitti Vattua, mutta muuten se oli nätisti ja pönötti siivosti paikallaan.  Luulen, että Vattu ei saa vielä vapautusta tästä harrastusmuodosta, vaikken taatusti viitsi tihentää näyttelytahtia. Ehkä seuraavaa kertaa varten voisi opetella pöydällä oloa jonkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti