lauantai 11. syyskuuta 2010

Mokia Nokialla 11.9.

Kisaonni ei ollut täysin puolellamme Nokialla, vaikka molemmat koirat tekivätkin loistavaa työtä. Kaikki radat tuomaroi Anne Huittinen.

Paistilla oli tajuton vauhti päällä, perässä ei meinannut pysyä millään radoista. Ensimmäisenä oli hyppyrata, joka mentiin virheettömästi melkein loppuun asti. Lopussa oli kolmen peräkkäisen putken sykkyrä, jossa ensimmäinen putki oli lähes suora ja jonka pää syötti suoraan keskimmäisen putken väärään päähän. Työnsin kyllä Paistin väärän pään ohi, mutta en ottanut haltuun, joten Paisti syöksyi kolmanteen putkeen, jonka pää oli keskimmäisen putken pään vieressä.

Toisella radalla vauhti jatkui samanlaisena, samoin virheettömyys. Melkein loppuun asti päästiin virheettömänä; radan loppupuolella oli muutaman hypyn suora, joka syötti lähtöhypylle, vaikka pitikin kääntyä putkeen. Tässä vaiheessa Paisti kadotti korvansa, eikä kuunnellut kääntökäskyä, vaan irtosi nätisti lähtöhypylle.

Kolmas rata – jälleen kerran loistavaa menoa, mutta lopetin ohjaamisen puolessavälissä rataa. Tämä oli Paistin päivän nopein rata, mutta sähläsin sen. Jäin puomilla pahasti jälkeen ja jouduin hyppäämään kontaktialueen yli, että sain Paistin kääntymään oikeaan päähän putkea. Ollaan sitä ennenkin hypitty puomin pään yli, mutta tällä kertaa menin siitä jotenkin niin hämilleni, että loppuradan ohjaus unohtui kokonaan.

Kassu löysi korvansa uudestaan, kun ehdin edellisenä päivänä vähän treenaamaan. Hyppyradalta tuloksena 5, miinusaikaa oli kymmenisen sekuntia. Pilvisyys ja hämäryys kostautui, kun putken pää jäi Kassun huonon silmän puolelle. Kassu ei vain yksinkertaisesti nähnyt sitä.

Toiselta radalta saatiin hylky, kun, yllätys yllätys, Kassu ei pysähtynyt kunnolla kontakteille, enkä ehtinyt ohjaamaan yhtä estettä, joka jäi sitten välistä.

Kolmannelta radalta tuloksena miinusaikainen kymppi. A:n ylösmenokontakti jäi ottamatta ja yksi hypyltä tuli kielto. Hyppy jäi Kassun huonon silmän puolelle.

Nyt Kassu on kisatauolla kevääseen asti, talven aikana opetellaan ylösmenolle pysähtyminen ja vahvistetaan alasmenokontaktia. Paistilla on vielä muutama startti tämän vuoden puolella, talven aikana treenataan kontaktit ja haltuunotto kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti