tiistai 13. joulukuuta 2011

Tauko

Ilmoitin Paistin Riihimäen kisoihin 10.12. kolmelle radalle, jotka tuomaroi Anne Viitanen. Varsin sohjoisessa kelissä ja huonossa näkyvyydessä jouduttiin ajelemaan, mutta perille kuitenkin päästiin. Tuuri vaan ei ollut täysin meidän puolellamme, sillä Paisti loukkasi taas tassunsa ja pystyimme osallistumaan vain ensimmäiselle radalle. Tarkempien tutkailujen tuloksena löysin oikean etutassun anturasta viiltohaavan. Alkuviikon Paisti onkin ollut sairaslomalla odottamassa haavan umpeutumista, joka onkin muuten yllättävän hidasta. Täytyy huomenna miettiä jatkotoimenpiteitä.

Starttasimme minulle huonoimmalla mahdollisella paikalla, nimittäin luokan viimeisenä, mutta rata sujui varsin mukavasti. Itse asiassa rata oli parempi kuin muistan aikoihin olleen. Paisti kulki melko nopeasti ja kohtuullisen pienillä kaarilla. Mikä parasta, minä ohjasin paremmin kuin aikoihin, tein ohjausliikkeet oikeassa kohdassa ja tarkoituksenmukaisesti, enkä vaan lähetellyt Paistia minne sattuu. Tyytyväisin olen yhteen radan puolessa välissä olleeseen valssiin, jonka tein ajallaan ja tarpeeksi reippaasti, enkä ollut missään vaiheessa Paistin edessä! Radalta tuloksena 0, -3,78, sijoitus 2. Voittajalle hävittiin 0,46 sekuntia. Tämän nollan myötä me ansaitsimme osallistumisoikeuden ensi vuoden SM-kisoihin.

Olen kyllä tiennyt, että meillä on mahdollisuus kerätä Paistin kanssa vuoden aikana tarvittavat nollat, mutten olisi koskaan uskaltanut edes haaveilla siitä, että nollat olisivat kasassa jo ennen vuodenvaihdetta. Paisti on mahtava koira, vaikka tekemistä on vielä hirveästi. Ennen kesää meidän täytyy treenata kuntoa, nopeutta ja kaarroksia. Kuten jo aikaisemmassa päivityksessä kirjoitin, meille tulee nyt pitkä treenitauko ja todennäköisesti myös kisat ovat jäähyllä treenaamattomuuden vuoksi. Treenikentille pääsemme Paistin kanssa huhtikuussa, muiden koirien aikataulu on vielä auki, mutta huhtikuuta aikaisemmaksi en kauden aloitusta saa. Enkä edes tiedä vielä, kuinka paljon Kassu ja Santeri enää tekevät yhtään mitään.

Talven ja alkukevään aikataulut ovat vielä erittäin pahasti vaiheessa: en edes tiedä missä päin Suomea seuraavat neljä ja puoli kuukautta vietän, mutta hurjissa haaveissa tavoitteena on saada kohotettua niin oma kuin koirienkin kunto pohjalukemista lähemmäs sitä toivottua "huippua". Toivotaan vaan, ettei näistä kiireistä ja sairasteluista tule tämän suurempaa tapaa.

Joku on suunnitellut minulle kolmen päivän vapaan tälle viikolle ja jonkinlaisessa mielenhäiriössä ajattelin tehdä koirille joulusiivouksen. Inspiraatio kaikkien koirien pesuun ja puunaukseen onkin antanut odottaa itseään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti