torstai 29. elokuuta 2013

Rotumestaruustaisto 25.8.

Jyväskylässä ratkottiin 25.8. japaninpystykorvien rotumestaruus Ritva Herralan tuomaroimana.

Pitkän kisapäivän ensimmäinen rata oli päivän teeman mukainen, melko helppo. Eniten yllätystä radalle toi keppien puute. Minun kisahistorian aikana olen ollut kahdella virallisella radalla, jolla ei ole ollut keppejä.

Ehkä se oli keppien puute, mikä toi minulle ja Vatulle itsevarmuutta onnistua, sillä rata meni juuri niinkuin treeneissäkin mennään, reippaasti ja juurikaan epäröimättä. Virheetön rata aikaan 31,81 (-11,19) etenemällä 4,09 m/s. Sijoituksena 1., SERT ja siirto kakkosluokkaan.

Hyppyradalle startattiin sitten kakkosten joukossa. Viime rata meni niin loistavasti, että tällä radalla ohjaus jäi hieman vajaammaksi - mutta itseäni puolustaakseni sanon, että silti noihin putkiin olisi pitänyt sujahtaa, kerta nenän edessä olivat. Luulen, että se on takaosan hypyt, jotka saivat uskalluksen puutteen muistumaan mieleen. Eli jos olisin ohjannut hypyillä paremmin ja vienyt enemmän, Vattu olisi uskaltanut myös putkeen. Radalta 10 aikaan 42,64 (+3,64), eli tulos 13,64. Tällä päästiin sijalle 4.

Entäs Paisti sitten? Paisti oli oma itsensä, sellainen kuin se on aina Jyväskylässä ja useimmiten myös muualla. Ensimmäisellä radalla kiidettiin melkoista kyytiä ja kaikenlisäksi melko hyvillä kontakteilla ja riittävällä tarkkuudella. Virheetön suoritus aikaan 34,88 (-9,12), etenemä hurja 4,44 m/s, sijoitus 3.

Hyppiksellä meno oli melkolailla samaa - keppien jälkeen maassa oli joku läntti, jonka Paisti äkkiä tarkisti palkan varalta. Sen lisäksi pari venähtänyttä kaarrosta, mutta eipä ollut ohjauskaan kummoista niissä. Tältäkin radalta nolla (aika 34,32, -6,68 etenemä edelleen hurja 4,57 m/s) sijoituksella 5.

Nämä olivat siitä harvinaiset japsimestaruudet, että kaikki 6 japsia saivat jokaiselta radalta tuloksen ja kaikki kolmosissa kisanneet 3 japsia kaikenlisäksi tuplanollan. Mestaruus meni siis tänä vuonna kolmosluokan koirille järjestyksessä: