lauantai 25. tammikuuta 2014

Metsäagility

Käytiin lauhtuneen kelin innostamana jatkamassa lenkkiä metsän puolella. Paisti ja Vattu treenasivat kiville ja juurakoille kiipeämistä, puiden kiertämistä ja tasapainoa puunrungoilla kävellen.

Mentiin myös pieni pätkä tien varressa kiveltä kivelle - tai siis minä menin tiellä ja pyysin koiria hyppimään.  Metsään mentäessä sain kävellä ja käskyttää, että koirat kulkivat niinkuin haluan, mutta palatessa pystyin juoksemaan ja kädellä näyttäminen riitti vallan hyvin.

Vattu on kaikessa aluksi epävarma, ei meinaa uskaltaa hypätä kiville tai kiivetä juurakon päälle, eikä edes kävellä puunrungolla. Mutta kun sen saa menemään, niin se tekee mielellään ja uskalsi jopa kääntyä rungolla ympäri ja kävellä takaisin samaa reittiä. Tämä puunrunko oli minun rintakehäni korkeudella...

Paisti taas hyppii ja loikkii pyydettäessä mihin vaan, vaikkei ensimmäisellä yrittämällä onnistuisikaan. Ehkä se sitten johtuu hieman isommasta koosta, kun puunrungolla kääntymiseen täytyy antaa tukea ja silloinkin pitää olla lyhyt pudotus, että uskaltaa.

Valkoisilla oli hauskaa kun ne kulkivat metsässä ja katselivat ympäristöä siihen malliin, että mistä seuraava palkka tuleekaan. Harmi vaan kun ei tullut kameraa mukaan, olisi saanut hienoja kuvia sirkuskoirista. Ehkä seuraavalla kerralla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti