maanantai 14. lokakuuta 2013

Kouvola 12.10.

12.10. aamulla startattiin Paistin kanssa kohti Kouvolaa ja Johanna Nybergin hyppyrataa sekä Allan Mattssonin agiratoja.

Päivä alkoi hyppyradalla, joka oli suoraviivainen, mutta ansat olivat uponneet siihenkin. Maksit etenkin juoksivat niihin. Paisti ei. Rata oli oikein hieno ja virheetön, tapamme mukaan käännöksiin jäi varaa, mutta se nyt ei yllätä enää ketään. Tulos 0 aikaan 33,81 (-6,19), sijoitus 2. sekä SERT-H!!!

Nyt on sekin tili avattu ja tavoite täytetty. Ehkä Paistista sittenkin tulee joskus myös hyppyvalio; jotenkin sitä on ajatellut, että nuo hyppysertit karkaa kyllä taatusti käsistä aina. Mutta jos yksi jää hyppysiin, niin miksei loputkin? Eihän Paisti ole vielä edes ikäloppu, enemmänkin uransa huipulla.


Toinen rata oli sekin miellyttävä muutamine mietinnänaiheineen. Että mä sitten inhoon välistävetoja, ne ei onnistu koskaan nätisti! Onneksi niitä ei ollut kuin yksi ja sekin selvitettiin. Tämä rata lopeteltiin samankailtaisella rivillä kuin edellinenkin, eli  0, aika 36,61 (-3,39), sijoitus 2. Voittajakin oli sama kuin edellisellä. Ja kun taas keräillään noita nollia, niin mainittakoon, että nämä olivat numerot 5 ja 6. Yhtä vailla valmis, kenties ensi viikonloppuna?


No niin, taisin jo paljastaa, ettei keskittyminen riittänyt kolmanteen nollaan. Viimeinen rata pilaantui heti toisella esteellä, kun en kääntänyt Paistia riittävästi. Siispä yksi kieltäytyminen. Muuten rata meni ihan siististi lopun A-esteelle asti. Ajattelin, että käännynpä kunnolla vahvistamaan pysähdystä, kerta virheitä on jo alla. Paistipa ei tällä kertaa pysähtynyt kunnolla vaan jatkoi jo matkaansa kun vasta suunnittelin menosuuntaan kääntymistä. Yksi hyppy jäi suoralla välistä ja tämä rata hylkääntyi.

Painelimme suoraan sisätiloihin harjoittelemaan keinulla kontaktia, vaikkei siitä kisatilanteessa mitään hyötyä olekaan. Tulipahan kiusattua.


Vielä ensi viikonloppu olisi pyhitetty ykköskoiralle, sen jälkeen olisi hetkeksi tarkoitus vaihtaa pentupuolelle. Lähiaikoina olisi tarjolla Vatulle niin agikisaa kuin luonnetestiäkin, jonka tuloksesta ei ole pienintäkään ennakkokäsitystä (toisin kuin Paistin MH - silloin tiesin tasan tarkkaan mitä koira tekee milloinkin. Vattu on vähän erilainen, se saattaa samassa tilanteessa toimia joka kerta eri tavalla)

1 kommentti:

  1. "...inhoon välistävetoja, ne ei onnistu koskaan nätisti!..." Ei tietenkään :D

    VastaaPoista