keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Yllättävä onnistunut ohitus

Kun tein päätöksen kouluttaa valkoiset kulkemaan vapaana lenkit myös paikoissa, joissa liikkuu muita, ajattelin, että kaikki muu onnistuu vapaana, mutta hevosten tullessa kohdalle laitan koirat kiinni. Ei sen takia etteikö sekin tulisi "onnistumaan", vaan hevosten ja ratsastajien takia.

Pitkään päästiin ilman tätä kohtaamista, mutta tänään se tapahtui. Oli jo hämärtämässä ja käännyin risteyksetä kotia kohti. Tien päästä kuului tömpstömpstömpstömpstöms. Kolme islanninhevosta ratsastajineen lähestyi melkoisen reippaasti. Päässä ehti pyörähtää, hevosia, kohdalla kohta, koirat kiinni. Mutta ei siinä ehtinyt lopulta muuta kuin istuttaa Paistin reunaan, ottaa Kassun lyhyelle ja Vattu rapsuteltavaksi kun hevoset olivat melkein kohdalla. Ilmeisesti ratsastajat eivät havainneet meitä heti, kun tulivat koko tienleveydeltä niinkin lähelle. Siirtyivät kyllä toiseen laitaan ja hidastivat meidän kohdalla käyntiin.

Ei koiria hevoset kiinnostaneet. Kassu kitisi pysähdystä kesken kotimatkan, ruoan saantihan siinä viivästyy. Vattu ja Paisti toljottivat minua vähän kummissaan. Taisin käyttäytyä hieman kummasti niiden mielestä, eihän me koskaan pysähdytä vastaantulijoiden takia. Hevosten mentyä ohitse jatkettiin matkaa, eikä Vattu edes vilkaissut taakse. Pentukin osaa yllättää välillä, se ei ole kovin useasti nähnyt hevosia ja niinä kertoina ne on olleet varsin kummia otuksia Vatun mielestä.

Nyt ei tarvitse jännittää sitäkään, ei tule taatusti myöhemminkään ongelmia - toivottavasti ehtisin kuitenkin seuraavalla kertaa ottaa valkoiset hihnaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti