keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Pienen pennun agitreenit, osa kepit

Kun keinu kerran alkaa sujua, päätin siirtyä seuraavaan haasteeseen, vaikka alkuperäisenä ajatuksena oli jättää keppien harjoittelu vielä myöhäisemmäksi.

Viikko sitten keskiviikkona siis kaivoin kujakepit esiin ja kokosin kuuden kepin kujan pihaan. Ensimmäinen päivä ei ollut kovin tuloksekas, piti opettaa koira pysymään hetken paikallaan, sen jälkeen piti saada innosta ympäriinsä sinkoileva pentu ymmärtämään mistä se palkka tulee. Edelleenkin näyttää vahvasti siltä, että Vatulla saattaa olla jonkinnäköiset aivot, sillä kyllä se oikea tapa alkoi löytyä.

Seuraavana päivänä lisäsin loput kuusi keppiä kujaan ja keskityttiin lähinnä saamaan varmuutta siihen, mistä kuuluu kulkea.

Sunnuntaina treenit jatkuivat, vuorossa oli kujan kavennus. Kuten pitäisikin, Vattu ei huomannut ollenkaan kaventumista, vaikka kujan leveydestä lähti puolet pois. Maanantaina kavensin jälleen hieman kujaa, mutta pääasiassa keskityin lähinnä itsenäiseen suoritukseen.

Tiistaina jätin kavennuksen tarkoituksella pois ja harjoiteltiin erilaisia lähestymiskulmia. Vattu alkoi jopa hakea kujalle niin hyvin, että sain tehtyä onnistuneen takanaleikkauksen. Loppuviikko on sen verran kiireistä, että hyvään vaiheeseen tullut keppitreeni joutuu tauolle, mutta ensi viikolla pitäisi olla taas aikaa. Tätä menoa näyttää siltä, että Vattu oppii kepit Paistia nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti